terug naar homepage
    

Beste bezoeker,

 

Eerst en vooral bedankt voor uw interesse in onze honden!

Samen met onze dochter (Kathleen Verswijvel) zijn wij (Jef Verswijvel & Irene Van Genechten) de trotse eigenaar van 2 Briards , 3 Pyreneese herders en van Briardkennel de la Maison  Echaruq , Ivoire is de huisgenoot van Kathleen & Joeri.  Médous en de Pyreneese Herders Barrou , Falisse en Qinette  zijn de huisgenoten van Jef & Irene. Wij wonen in een klein dorpje Beerzel, op 20km van Mechelen.

 

Het begon allemaal in 1989, we gingen met een kleine foxterrier naar de hondenschool en zagen daar enkele mooie langharige honden. Na wat rondvraag gingen we een Briardfokker bezoeken, enkel om te kijken maakten we onszelf wijs. Toen we thuis kwamen hadden we natuurlijk onze eerste Briardpup besteld. In 1992 werden we eigenaar van het blonde teefje “Qurache du Bohémien”. Zij behaalde mooie resultaten op schoonheid, had een goed karakter en was HD-vrij. De capaciteiten van deze hond gaven ons de impuls om eens een nestje te fokken. Er werd in 1994 dan ook een kennelnaam aangevraagd : “de la Maison Echaruq”. Echaruq is “Qurache” achterstevoren. Met veel raad en daad van Roger en Renild van Briards "du Bohémien" zetten wij zo onze eerste stappen in de fokwereld, waarvoor nog steeds onze dank !.

 

Nu 32 jaar later, hebben we 28 nestjes gefokt. We zijn nog steeds zeer selectief bij de keuze van de ouderdieren, de reu maar zeker ook onze eigen teven moeten eerst hun strepen verdienen op gebied van schoonheid, karakter en gezondheid. We fokten gemiddeld slechts één nestje per jaar, dit geeft ons de mogelijkheid om veel tijd te investeren in de pups gedurende de weken die ze bij ons doorbrengen. Gezien onze leeftijd fokken we nog heel af en toe een nestje maar willen we iedereen graag helpen bij de zoektocht naar een pup !

  

Een Briard kan een fantastische gezinshond zijn, maar heeft nog meer capaciteiten. Toen we met onze eerste Briard naar de hondenschool gingen werd ons al snel duidelijk dat het fantastische werkhonden zijn. Sindsdien spelen we dan ook bijna wekelijks gehoorzaamheidswedstrijden met onze Briards. Al onze briards bezitten het gehoorzaamheidsbrevet en onze fokteven hebben ook de sociabiliteitsproef van de KKUSH met succes afgelegd. De wedstrijden in het gehoorzaamheidsprogramma heeft ons ook een toffe vriendenbende opgeleverd bij de hondenscholen "Ter Dries" en "NHV Westerlo" waarmee we wekelijks samen trainen, wedstrijd spelen, wandelen ........

 

Af en toe nemen wij ook deel aan schoonheidswedstrijden met onze honden. Hoewel onze honden meer van actiever tijdsbesteding houden, willen we toch laten zien dat ze conform de rasstandaard zijn. Zo behaald ons teefje Diva de titel van Luxemburgs schoonheidskampioen haar dochters Médous Belgisch jeugd &Gamine werd Nederlands Kampioen !! Diva , Gamine en  Bautesse behaalde  de nationale fokselectie van de Belgische Briardclub.

Misschien kent u ook het door ons gefokte teefje “Xandy”, die meermaals de titel beste van het ras op grote Belgische shows behaalde en in 2004 de wisselbeker van de Belgische Briardclub in ontvangst mocht nemen.

 

Onze Pyreneese herders behaalde ook mooie resultaten , Je Mientiendrai Chabarrou Calé werd Luxemburgs jeugdkampioen en ons teefje Je Mientiendrai Falisse Futé is Belgisch schoonheidskampioen , Luxemburgs , Nederlands , Duits VDH en Internationaal Kampioen en behaalde haar foktoelating in Belgie en Duitsland ,Qinette is Belgisch Jeugdkampioen en behaalde een mooi gehoorzaamheidsbrevet met 93/100

Al onze Pyry's hebben hun brevet social gedrag van de KKUSH ,  we hebben met Falisse in 2014 ons eerst Pyreneese herder nestje gefokt met een mooi resultaat , ze heeft nu 3 nestjes gehad en mag met Pensioen  !!!

 

Wij proberen aan rasverbetering te doen, niet enkel rasvermeerdering. Iedereen is bij ons welkom om een kijkje te komen nemen naar onze pups en volwassen honden, ook niet-kopers.
 
Qurache du Bohémien

 

    www.briards.be

info@briards.be

Jef Verswijvel - Irene Van Genechten
Houwstraat 116
2580 Beerzel - Belgie

0032(0)15/248810
0032(0)496/55.36.22